Trendovi u platnoj industriji - tema u fokusu 17. ekonomskog samita Srbije Visa domaćin prvog #SerbiaCashless Foruma 25. oktobra u Beogradu

 • Ekskluzivno predstavljanje pilot-projekta finansijskog opismenjavanja "FinPis" koji zajedno realizuju Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i kompanija Visa
 • Sedam panel diskusija, više od 30 domaćih i međunarodnih govornika, preko 200 gostiju
 • Visa Innovation Lab
 • Live streaming dostupan na  www.serbiacashlessforum.rs 

5. oktobar 2017. godine, Beograd – Kompanija Visa najavila je danas prvi #SerbiaCashless Forum u jugoistočnoj Evropi koji će biti održan 25. oktobra 2017. godine u hotelu Metropol Palace u Beogradu. Prvi događaj ovog tipa u jugoistočnoj Evropi okupiće predstavnike vlade i državnih institucija, domaće i internacionalne stručnjake iz oblasti finansija i bankarskog sektora, kao i eksperte na polju informaciono-komunikacionih tehnologija i medija. 

Više od 30 domaćih i međunarodnih govornika diskutovaće o aktuelnim i značajnim temama iz oblasti bezgotovinskih načina plaćanja i uticaju koji ta plaćanja imaju na poslovanje u svim privrednim sektorima, kao i na ekonomiju naše zemlje. 

Kompanija Visa prvi #SerbiaCashless Forum organizuje u partnerstvu sa 17. ekonomskim samitom Srbije s ciljem da razmotri perspektive naše zemlje na putu ka bezgotovinskoj ekonomiji, ukaže na značaj finansijske pismenosti, identifikuje izazove digitalizacije i ukaže na ulogu inovativnih tehnologija za sveukupni razvoj privrede i društva. 

Tokom sedam interaktivnih panela, stručnih prezentacija i diskusija govornici Foruma će sa gostima podeliti svoje bogato iskustvo, vizije i savete o bezgotovinskim trendovima, razgovarati o uticaju inovacija na finansijske usluge, dok će u Visa Innovation Lab-u biti demonstrirane najnovije platne tehnologije.

Na samom početku #SerbiaCashless Foruma, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Visa zvanično će najaviti početak pilot-projekta finansijskog opismenjavanja "FinPis" i pokrenuti prvu interaktivnu online platformu za učenje na daljinu, predstaviti edukativnu online igricu i premijerno prikazati promotivni video kampanje.

Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za jugoistočnu Evropu: "Velika nam je čast i zadovoljstvo što prvi Visa Cashless Forum u ​​jugoistočnoj Evropi organizujem upravo u Srbiji, u Beogradu. Posle velikog uspeha Cashless Samita u region Zajednice nezavisnih država, odlučili smo da ovaj originalni koncept prenesemo i u naš region, vodeći se najboljim primerima i iskustvom događaja koje smo organizovali u Kijevu i Almatiju. Veoma nam je drago što smo ostvarili partnerstvo sa 17. ekonomskim samitom Srbije, s obzirom da delimo istu ideju - naš cilj je stvaranje otvorenog dijaloga o značaju i uticaju bezgotovinske ekonomije i istraživanje uticaja inovacija na razvoj elektronskih načina plaćanja, privredni razvoj, kao i unapređenje iskustva potrošača.“

Glavna tema ovogodišnjeg 17. ekonomskog samita Srbije, koji će biti održan 23. i 24. oktobra, je "Strategija za unapređenje konkurentnosti", a teme o kojima će se diskutovati na Samitu su odličan uvod za nastavak razgovora o bezgotovinskoj ekonomiji 25. oktobra.

Simeon G. Tsomokos, izvršni direktor TGI Group International, rekao je: "SerbiaCashless Forum donosi nam znanja i iskustva iz javnog i privatnog sektora iz prve ruke i istražuje kako vladine politike, trendovi u industriji i nove tehnologije utiču na razvoj finansijskog i bankarskog sektora u Srbiji. Takođe, Forum je odlična prilika da čujemo primere dobre prakse iz zemlje i sveta,  razmotrimo trendove u bezgotovinskim i digitalnim finansijskim uslugama i pokažemo kako nova generacija bankarskih i mobilnih proizvoda i rešenja utiče na naš svakodnevni život ".

       Teme #SerbiaCashless Foruma o kojima će se diskutovati tokom panela i prezentacija:

 • Važnost finansijske pismenosti
 • Srbija na putu ka bezgotovinskoj ekonomiji
 • Pametni gradovi – bezgotovinski gradovi
 • Plaćanje u eri digitalizacije – inovacije i izazovi
 • Nove mogućnosti za banke u digitalnom dobu
 • Internet of Things i ponašanje potrošača 
 • Uticaj komunikacija na bezgotovinski trend

Live streaming na forumu #SerbiaCashless će biti dostupan na zvaničnoj web stranici www.serbiacashlessforum.rs Molimo vas da posetite stranicu i registrujete kako biste gledali webcast 25. oktobra 2017. godine od 9:00 časova. 

***

O kompaniji Visa 

Visa Inc. je globalna platno-tehnološka kompanija povezuje potrošače, kompanije, finansijske institucije i vlade u više od 200 zemalja i područja brzim, sigurnim i pouzdanim digitalnim novcem. Temelj digitalnog novca je VisaNet - jedna od najnaprednijih svetskih procesnih mreža koja omogućava obradu više od 65.000 transakcija u sekundi, obezbeđujući potrošačima sigurnost i garantujući trgovcima isplatu. Visa nije banka, ne izdaje kartice, ne omogućava kredite i ne određuje rate ili cenu usluga samim potrošačima. Visa inovacije omogućavaju finansijskim institucijama da svojim potrošačima ponude mnogobrojne mogućnosti: plaćajte sada putem debitnih kartica, unapred sa pripejd karticama ili naknadno putem kreditnih kartica. Za više informacija, posetite www.corporate.visa.com, corporate.visa.comrs.Visa.com, facebook.com/VisaSerbia

O Ekonomskom samitu Srbije

Saziva se godišnje od 2001. godine, Ekonomski samit Srbije prepoznat je kao ustanovljena institucija u Beogradu, dok lokalni, regionalni i međunarodni poslovni lideri i donosioci odluka, kao i predstavnici štampe, smatraju da je događaj godišnja prekretnica i glavni sastanak tačka između kompanije i pojedinaca. Samit je godišnji pregled političkih, ekonomskih i poslovnih događaja u Srbiji, a pruža se analiza uloge zemlje u regionu, kao i detaljna diskusija o procesu integracije Republike u Evropskoj uniji. Štaviše, Samit godišnje sastavlja više od 60 govornika i 400 učesnika - vodećih vladinih zvaničnika, poslovnih lidera, naučnika i novinara za dijaloge na visokom nivou o svim značajnim temama vezanim za aktuelne političke i ekonomske tokove u zemlji.

Za više informacija

 • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
 • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.